Топ 3 най-интересните и ефективни реклами.

Рекламата винаги е била много важна част от пазарното позициониране на продуктите. Ако имате качествен продукт и добра реклама, то успехът Ви е абсолютно гарантиран. Ето защо решихме да Ви запознаем с 3 от най-интересните и ефективни рекламни кампании, от които може да почерпите опит и идеи:
 
• Кока – Кола – благодарение на рекламната им кампания с персонализация на кенчетата и бутилките им, те увеличиха многократно продажбите и аудиторията си. Тази реклама накара потребителите да се обвържат с марката, като я почувстват по-близка, благодарение на това, че откриват своето име или името на близък човек върху опаковката на газираната напитка. Чрез този много ефикасен подход потребителите сами рекламираха марката, споделяйки снимки на продукта в социалните мрежи. На пръв поглед това е нещо много просто, което води до огромен успех за фирмата. Брандирането и персонализирането на опаковката може да ангажира потребителите дълготрайно.

 
• Apple – Промяната в климата и глобалното затопляне са тема, която е изключително нашумяла в последните години. Ето защо Apple направиха реклама наречена „Earth – Shot on iPhone“, в която акцент е природата и нейната красота. Видеото показва живописни изображения на пейзажа на Земята и включва части от книгата на Карл Сейгън „Бледо синьо – видение за човешкото бъдеще в космоса“. „Харесва ни или не, за момента Земята е мястото, което обитаваме. И всеки от нас трябва да бъде отговорен и да пази и да цени единствения дом, който някога ще има“, казва Саган по време на рекламата. Това е друг вид маркетингова стратегия, която ангажира многобройна публика, тъй като рекламата засяга тема, която вълнува голяма част от публиката.

 
• Испанската огранизация за закрила на детето – Това, което е направила тази организация е изключително интересно и важно. Тя поставя билбордове по испанските улици, които не са обикновени. Тази реклама може да се види само от дете. Тайната на рекламата се крие в магията на оптичната илюзия. Изображенията на билборда са две, но те се виждат според височината на човека. Ако сте възрастен, висок над 1.40 метра, например, ще видите обикновено дете. Ако дете до 10-годишна възраст види този билборд, ще види различен надпис, различно послание и наранено детско лице. Надписът на билборда показва телефон, на който детето може да се обади ако е жертва на домашно насилие. Така, от една на пръв поглед съвсем обикновена реклама, този билборд може да се превърне в спасение за някое малко дете.

 
Рекламните кампании биха могли да засягат различни тематики и както видяхме могат да бъдат с чисто пазарна цел или да засягат много важни и наболели теми от обществения живот. Ако желаете да направите Вашата реклама интересна и наистина ефективна, нашият екип може да изработи множество различни персонализирани продукти за Вас, или да Ви посъветва с идеи за това как да създадете една наистина успешна рекламна кампания.