Лазерно гравиране

Лазерното гравира​не е високотехнологичен процес на прецизно, качествено и бързо нанасяне на текст, рисунка, надпис върху предмет от най-разнообразен материал. Характеризира се с висока устойчивост на износване и възможност за нанасяне на сложни рисунки, практически върху всяка форма.
Лазерното гравиране е подходящо за брандиране на продукти изработени от дърво, стъкло, PVC, плексигласи, стомана, цветни метали, гума, кожи, картони, хартии и др.
В общия случай гравираният материал се загрява до температура на изпаряване. При всеки пулс на лазера се отстранява част от материала, което води до образуване на видими повърхностни кухини. Чрез промяна на параметрите на лазера: мощност, скорост, честота и брой повторения, може да се контролира дълбочината на гравиране.

Част от предимствата на лазерното гравиране(лазерно рязане) са високата продуктивност, точността, липса на контакт между инструмента и материала.
Лазерно гравиране се явява идеална реклама, която притежава дългосрочна и позитивна перспектива. Фирмено лого, изработено с помощта на лазер, е уникална възможност да се представи компанията по оригинален, ярък и запомнящ се начин.
Лазерното гравиране дава възможност за персонализация на всякакви и различни подаръци, сувенири и рекламни материали като: прибори за хранене, медальони за домашни любимци, запалки, химикалки, чаши, плакети, табелки, медали, грамоти, кутии, значки, баджове и много други.

Гравирани надписи с поздравления и пожелания, красив орнамент или оригинална снимка, правят всеки подарък уникален, ярък и запомнящ се. Гравираният с послание подарък носи на своя притежател и нотка на особен сантимент.
Друго приложение на лазера е за гравиране на табели за входни врати, офиси, търговски организации, културни институции, ателиета и др. Табелите за входни врати могат да бъдат изработени от желания от клиента материал.

Материали, подходящи за лазерно гравиране:

  • мукава, дърво, МДФ
  • плексиглас и други пластмаси
  • двуслойни материали за табелки
  • рекламни сувенири
  • текстил, кожа
  • стъкло, анодиран алуминий
  • гума за клишета
  • еталбонд
  • стъкло

Несъмнено лазерното гравиране е предпочитан начин за бързо, качествено и трайно нанасяне на текст, лога, знаци и изображения върху различни предмети.
Разполагаме с 8 машини за лазерно рязане и гравиране с максимална площ 1300х900мм, благодарение на които обслужваме големи тиражи бързо и с високо качество.
Възползвайте се от нашите услуги, за да превърнем идеите Ви в реалност.